Jean-Pascal Verspreet (Roucourt, BE) mai multi ani in top!

Jean-Pascal Verspreet (Roucourt, BE) mai multi ani in top!

Jean-Pascal Verspreet este un consocut columbofil din provincia Hainaut. El este unul din numerosii membri ai familiei Verspreet care s-a alaturat sportului columbofil si l-a adus in lumina reflectoarelor de mai multe ori.

Nascut si crescut intr-o familie de columbofili Jean-Pascal Verspreet este intre porumbei inca din copilarie. Cu toate acestea, el s-a concentrat mai întâi pe motocross si a avut destul succes, câstigând numeroase titluri de campioan, cel mai prestigios fiind titlul de Campion Belgian.  Dar dupa mai multe accidentari, el a decis sa se întoarca la prima sa pasiune.  A fost în 1985.  În 1991, s-a mutat la adresa sa actuala din Roucourt, unde a construit rapid niste crescatorii. El a decis apoi sa zboare porumbeii cu aceleasi ambitii înalte si cu aceeasi filosofie pe care o avea atunci când era un campion la motocross. Pentru ca unele din principalele sale calitati sunt sa fie o persoana buna dar directa, motivat si ambitios sa isi atinga obiectivele. Fara indoiala are competita in sange. El a dovedit inca o data in 2014, care a fost un an negru pentru el deoarece a inceput sa aibe probleme de sanatate.
Totul a inceput cu un accident vascular  cerebral chiar inainte de inceperea sezonului in 2014, apoi cand s-a recuperat, firma la care lucra s-a inchis definitiv. Dar anul 2014 este si anul in care s-a nascut femela ‘Nenette’ care l-a facut sa se bucure perfect de acest sport dupa inceputul dificil al anului.
Ea a dovedit ca acest campion din Roucourt era cu un pas inainte, femela terminand anul cu titlul de 1st Provincial Ace Pigeon Great Middle Distance Yearlings KBDB! (Loc 1 Provincial As Demi-Fond Yearing KNDB)

– ‘Nenette’ (BE14-1060464)

Click aici pentru Pedigree

Viitorul

Jean-Pascal a avut inca o data recent probleme serioase de sanatate. De aceea ultimii ani de columbofilie au fost foarte calmi .Pe perioada ultimului sezon a gasit solutia ideala cand s-a gandit sa zboare in tandem cu altcineva. Generatia de pui din 2017 a fost crescuta la el in crescatorie in Roucourt apoi au fost dati tandemului sa ii zboare. Din pacate tandemul s-a sfarsit cateva saptamani mai tarziu neavand practic timp sa participe la nici un concurs. Din acel moment el vede acest hoby cu alti ochi. El doreste sa ramana in competie dar fara prea mult stres, fiind prea daunator pentru starea sa actuala de sanatate. Este greu pentru el sa traiasca asa dar asta este, nu inseamna ca va continua sa concureze porumbeii fara aceeasi ambitie.
Ca dovada Jean-Pascal si-a adus cativa porumbei de la Etienne Meirlaen si spera ca va avea rezultate in concursurile de distante mari.  Oricum, îi dorim numai bine și să se bucure de timpul petrecut alături de familia sa.

 

Author:
26/12/2017 – Mirabelle Adrien
Articol tradus de pe Pipa.be de Tibi Popescu