Salveaza Sportul Columbofil de Gripa Aviara si ajuta FCI la Cercetarea Stiintifica.

2017 va intra in istorie ca fiind anul in care gripa aviara a restrictionat concursurile cu porumbeii in toata lumea.
Pentru a preveni columbofilii pe viitor, FCI organizeaza o campanie de strangere de fonduri pentru a dovedi ca  porumbeii voiajori nu sunt purtatori de aceasta gripa.

1. De ce donatie?

FCI doreste sa salveze Sportul Columbofil European de amenintarea continua a focarelor de gripa aviara, dovedind stiintific ca porumbeii de curse nu sunt susceptibili de boala.

2. Context?

In ultimii ani, Europa a fost afectata de focare de gripa aviara in aproape tarile. Aceste focare pericliteaza din ce in ce mai mult existenta sportului columbofil in toate aspectele sale. Cand se declanseaza gripa aviara, autoritatile guvernamentale opresc in mod uniform orice activitate legata de sportul columbofil.

Urmatoarele activitati sunt interzise de lege ori de cate ori apare un focar de gripa aviara:

Zborul si concursurile cu porumbeii
Organizarea expozitiilor de porumbei
Transportul porumbeilor

Cu toate acestea nu exista nici o dovada stiintifica cum ca porumbeii de concurs au luat vreodata sau au raspandit gripa aviara. Dimpotriva, studiile stintifice arata ca este putin probabil ca porumbeii de curse sa sufere vreodata de aceasta boala.

Cu toate acestea guvernele pun toate pasarile si porumbeii in aceeasi categorie.

3. Cum?

Pentru a dovedi parlamentarilor ca porumbeii de curse nu sunt susceptibili la tulpina actuala de gripa aviara, intentia FCI este de a incepe un proiect prin care porumbeii de curse vor fi testati pentru imunitate la gripa aviara. Acest proiect va fi organizat intr-o maniera profesionala, obiectiva si stiintifica.

Nu va fi o lupta usoara, deoarece cirusul gripei aviare continua sa se modifice constant. In consecinta ar putea sa fie nevoie din nou de teste la noui tulpine de gripa aviara pentru a dovedi ca porumbeii de curse sunt imuni la toate tulpinile de gripa aviara.

Un proiect ca acesta este totusi foarte scump si FCI nu dispune de fondurile necesare pentru a-l finaliza.. Prin urmare ajungem la intreaga comunitate de crescatori de porumbei care sunt implicati zilnic in acest sport. Daca toti contribuim cu ceva putem obtine cu adevarat libertatea pe care o merita sportul columbofil.

4. Scopul

In urmatoarele 30 de zile ne propunem sa strangem cei 60.000 € necesari pentru a face testele si speram sa obtinem rezultatele necesare pentru a face schimbarile de care sportul columbofil are nevoie disperata.

FCI a creat un nou fond FCI de strangere de fonduri pentru cercetarea stiintifica a porumbeilor de curse.

Puteti face o donatie dand clik aici iar apoi pe butonul “Donate now” din partea dreapta a noii ferestre deschise.  Orice donatie cat de mica ajuta la atingerea sumei necesare.

Tot in dreapta puteti vedea si sumele si numele celor care au donat.

PS. sunt dezamagit de suma donata de Nikolaas Gyselbrecht avand in vedere ce bani castiga tocmai din aceste zboruri cu porumbeii.

Haideti sa salvam Sportul Columbofil impreuna. Multumim

 

Author:
05/12/2017 – FCI
Articol tradus si adaptat de pe Pipa.be de Tibi Popescu