Mai mult, mai mult, mai mult (28 decembrie 2020) -De Ad Schaerlaeckens

„Toti oamenii sunt egali, dar unul este mai egal decat celalalt”, a spus Orwell referinduse la inegalitatea in lume. Acest lucru devine din ce in ce mai frecvent in columbofilie si din ce in ce mai multi columbofili sunt ingrijorati.

MAI MULT MAI MULT MAI MULT

Din ce in ce mai multi oamenii isi aleg columbofilie ca profesie. Vezi din ce in ce mai multe palate de porumbei cu mai mullti ingrijitori nu doar unul singur. Tot mai multi oameni incearca sa aibe succes bagand cat mai multe pasari. Din ce in ce mai multi bani circula in acest sport.

Spun din ce in ce mai des ca nu numarul mare de porumbei pe care ii baga in concurs unii este o problema, ci numarul mare de pasari BUNE.

Stiu cateva exemple de columbofili care au probleme acum din cauza celor care imbarca multe pasari iar inainte cand imbarcau un numar mic de porumbei aveau rezultate mediocre. Acum joaca mult mai bine si prin urmare este dificil sa le poti face ceva.
NPO se ferea in general de chinezi care pot sa concureze aici cu multe sute de pasari deci prin urmare a decis sa restrictioneze numarul de porumbei imbarcati. „In sfarsit” unii olandezi au respirat usurati.

PREDOMINARE

Indraznesc sa spun ca apartin unui grup restrans de columbofili care zboara foarte bine. S-a intamplat de mai multe ori sa am toti porumbeii acasa (si nu erau 2 sau 3, ci 7 sau mai multi) cand jumate sau 3 sferturi din ceilalti participanti nu aveau pana acasa. In special „vremea porumbeilor” (senin, cald, vant din fata) duce la o multime de inegalitati. Cand am avut odata rezultate exceptionale, Roger Geysen ne-a felicitat dar in acelasi timp a subliniat numarul mare de crescatori care nu castigasera nimic. Ce a vrut sa spuna este clar, ca daca de multe ori nu castigi nimic poate duce la abandonul acestui sport. Iar daca multi se lasa de porumbei, cei care raman, jucatorii buni o sa devina niste regi fara un regat. Asta este ultimul lucru pe care si-l doresc, ceea ce ei vor, toti vrem, este sa jucam dintr-un numar cat mai mare de porumbei.

BANII

Cand acum cativa ani s-au platit 400.000 euro pe un porumbel al lui Willy Daniels, majoritatea erau sceptici. Stirile au ajuns si in presa zilnica iar cand acest lucru s-a dovedit a fi real toata lumea era sigura ca asta era limita la care se poate vinde un porumbel, nu se poate mai nebunesc de atat. Apoi a venit anul 2020, un porumbel s-a vandut de 4 ori suma celui vandut cu 400 mii. Doar acum in urma cu cativa ani un columbofil a vandut toti porumebii cu 1 mil euro. 1 MILION. Columbofilii nu aveau decat o vorba pentru asta, Nebuni !!!
Acum oamenii ridica din umeri cand licitatia totala a lui G v d Wouwer a avut un randament de 10 ori mai mare.De asemenea s au platit 500 mii euro pe o serie de tardivi unui coleg de al meu.Deci cu siguranta aici vorbim de euro.
Dar asta a fost doar despre sumele mari pe care unii i-au castigat pe zburatori. In trecut de asemenea oamenii vorbeau si scriau despre bani dar era despre sumele mari castigate la concursuri sau despre cat „indraznea” sa ceara Janssen pe un pui. Paradoxul este ca astazi cu greu mai poti castiga ceva din concursuri.

COMERT

Deci in 2020 sportul columbofil este in mare parte despre comert. Este bine cunoscut faptul ca nu calitatea, ci numele la moda au devenit/ devin din ce in ce mai importante. Rezultatul este ca pe anumiti porumbei se platesc sume care depasesc cu mult nivelul ridicolului. Acele nume, numite linii, care nu reprezinta nimic atunci cand vine vorba de realizari sunt cautate in toata lumea. In 2020 o multime de oameni traiesc doar comert ca intermediar, sau intermediar al unui site care se ocupa cu vanzari de porumbei. Nu este nimic gresit atata timp cat oamenii nu sunt dusi in eroare, dar din pacate asta se intampla in majoritatea cazurilor.

Asteptarea păsărilor lui Houben . Atunci, de asemenea, mulți bani au fost în sport. Dar atunci erau în concursuri, astăzi sunt în vânzari.

EU SI EU INSUMI

Am inceput sa spun din ce in ce mai des ca nu am nimic de comentat ca banii din vanzari de porumbei au intrat in acest sport. Eu de asemenea vand. Unii spun ca multi columbofili renunta din cauza acestor porumbei scumpi. Chiar nu cred asta, din contra, cred ca asta e un motiv pentru care multi o sa se apuce de acest sport.Am de asemenea putine obiectii fata de acele numite mega crescatorii. Cei mai buni prieteni ai mei sunt o banda de zburatori. Ceea ce ii frustreaza pe unii columbofili si de asemenea pe mine este atentia nemeritata pe care unii o primesc.
„Platesc pentru a scrie despre unii vanzatori?” te intrebi uneori. Si cand spun despre o atentie nemeritata inseamna ca multi altii nu primesc atentia pe care o merita. Primesc in mod repetat e-mailuri de la columbofili care imi trimit rezultate ametitoare. Columbofili care sunt complet necunoscuti. Necunoscuti pentru ca nu au relatii de prietenie in mass-media sau pentru ca altii nu pot face bani dupa ei.

MASS-MEDIA

De asemenea spun mult mai des ca sportul columbofil poate fi salvat numai daca mass-media precum ziarele si ziarele locale ar acorda mai multa atentie acestui sport, dar si mass media columbofila au o mare responsabilitate dandu-le crescatorilor mai mici cu porumbei mai putini ceea ce e al lor. Nepublicand rezultatele care nu arata cati porumbei au fost imbarcati si cati nu au castigat nimic. Prin declararea explicita daca premiile au fost castigate intr-o competitie unde cineva joaca 1 sau 2 (50% din pasarile imbarcate castiga un premiu). Aici e vorba doar de presa. De asemenea primesc hartii cu porumbei de peste granita sau articole trimise. Este un dezastru total ce se intampla. Oamenii care nu reprezinta nimic pe plan sportiv sunt prezentati ca si cum ar fi nume mari aici. Publicitate platita. Credeti ca oamenii din China sunt atenti la numarul de porumbei pe care il imbarca crescatorii aici? Doar cei destepti se uita la asta.

Intreaba-te daca unii crescatori de aici ar mai concura cu asa multe pasari daca nu ar exista cumparatorii chinezi.

Aproape de feicare data dupa cate o licitatie de succes primesc e-mailuri sau mesaje de la columbofili care se intreaba daca mai are rost sa continue in acest sport. Se intreaba daca mai au si ei loc. Sa fiu sincer, incerc din rasputeri sa nu ii descurajez si sa ma creada. Foarte multi au devenit campioni foarte mari fara sa cheltuiasca multi bani. Superstaruri ca Willy Daniels sau Albert Derwa nu au dat niciodata bani pe porumbei, sunt doar putin mai inzestrati decat altii. Se spune ca aceia care nu sunt puternici trebuie sa fie destepti. Acelasi lucru se aplica si persoanelor care au putin de cheltuit in sportul columbofil, fii doar inteligent si asculta de ce au de spus cei din generatia mea, in varsta de 70 de ani, cum ar fi Verbree, Roodhooft si De Bruijn. Ei au atat de multa experienta incat si cei mari au ceva de invatat de la ei.
Deci multi porumbei, crescatorii mari, porumbei scumpi? Nu va descurajati, nu trebuie sa va adaptati. Cei care ar trebui sa se adapteze sunt mass-media, in special presa columbofila !!!

Author: Ad Schaerlaeckens

Articolul „More, more, more (december 28th)” tradus si adaptat de pe http://www.schaerlaeckens.com de Tibi Popescu