Programe de Iarna, Reproducere, Naparlire recomandate de Belgica De Weerd

Program de Iarna

Pentru o naparlire buna a pufului si pentru o sanatate constanta pe parcursul iernii, programul nostru de iarna din Decembrie pana in Februarie pentru matca si zburatori este urmatorul:

  • La fiecare 4 saptamani se va administra 3 zile de B.S. (digestie mai buna): 1 plic in 2 litri de apa sau 1 plic la 1 kg de hrana.
  • 1 data pe saptamana BelgaBion, 1 plic la 3 litri de apa sau un plic la 1,5 kg de hrana.
  • Umeziti 1 kg de hrana o data pe saptamana cu 15ml de Belgarlic (ulei de usturoi) + Vit. E, apoi amestecati hrana cu o lingurita de Belga Super Fit

Program de reproducere

Pregatire

Cu cateva saptamani inainte de imperechere este recomandat sa analizati excrementele porumbeilor pentru a vedea daca prezinta viermi, coccidioza sau a infectiei cu salmonella iar in caz ca este necesar trebuie facut tratament.

  • pentru coccidioza si/sau tricomonoza este recomandat un tratament cu B.S.
  • pentru viermi este recomandat un tratament cu BelgaWormac
  • pentru salmonella este recomandat un tratament cu Parastop

Preparatele de mai sus sunt sigure si nu provoaca varsaturi sau sa afecteze penajul.

Preventiv: Imediat dupa sezonul de concurs sau inainte de sfarsitul naparlirii si inceputul reproducerii este recomandat ca porumbeii sa fie tratati timp de 10-14 zile cu Parastop: 1 plic la 2 litri de apa sau la 1 kg de hrana. La o saptamana dupa tratamentul cu Parastop va recomandam sa ii tratati individual cu Para Control Boost pentru reglarea florei intestinale si a le creste rezistenta si imunitatea.

Cu aproximativ 3 saptamani inainte de imperechere se recomanda 3 zile de B.S. ( 1 plic in 2 litri de apa sau la 1 kg de hrana).

In timpul reproducerii

De cand incepe reproducerea umeziti hrana timp de 3-5 zile consecutiv cu 15ml de Belgarlic + Vit. E apoi amestecati hrana cu 1 masura de Belga Super Fit.

Dupa ce au ouat administrati B.S. timp de 6 zile ( 1 plic in 2 litri de apa sau la 1 kg de hrana). Asta va preveni infectia cu tricomonoza, infectia mucusuli care acopera oul, coccidioza si hexametiaza. De asemenea ajuta la naparilirea pufului.

BelgaBion o data pe saptamana: 1 plic la 3 litri de apa sau la 1.5kg hrana. Umeziti 1 kg de hrana o data pe saptamana 15ml de Belgarlic + Vit. E apoi amestecati hrana cu 1 o masura de Belga Super Fit.

Cand puii au 7 zile administrati-le 25ml de Belgasol la 1 litru de apa 5 zile consecutiv pentru ca puii sa creasca bine si sa aibe excrementele perfecte.

Program de naparlire

Programul nostru de naparlire ofera cele mai bune cerinte pentru o sanatate optima si o naparlire impecabila. Baza unui sezon de zbor cu performante de top incepe cu o naparlire perfecta.

Direct dupa sezonul de zbor sau intre sfarsitul perioadei de naparlire si inceputul reproducerii recomandam ca porumbeii sa fie tratati 10-14 zile cu ParaStop. 1plic la 2 litri de apa sau la 1kg de hrana. La o saptamana dupa tratamentul cu Parastop va recomandam sa ii tratati individual cu Para Control Boost pentru reglarea florei intestinale si a le creste rezistenta si imunitatea.

Dupa tratamentul cu Parastop: 1 saptamana Belga Biovit , 1o ml la 2 litri de apa, apoi de 2-3 ori pe saptamana 10 ml Belga Biovit la 2 litri de apa.

BelgaBion o data pe saptamana, 1 plic la 3 litri de apa sau un plic la 1,5 kg de hrana.

Umeziti 1 kg de hrana o data pe saptamana 15ml de Belgarlic + Vit. E apoi amestecati hrana cu 1 o masura de Belga Super Fit.

B.S. o data la 4 saptamani timp de 3 zile (pentr o buna digestie) : 1 plic in 2 litri de apa sau la 1 kg de hrana.

Sfat: Dupa sfarsitul sezonului de concurs faceti analiza excrementelor porumbeilor pentru a vedea daca prezinta viermi, coccidioza sau salmonella. Aceste analzie trebuie facute inaintea perioadei de naparlire.